Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Himmelskt god chokladbrownie med kokostosca

Föregående Nästa
kokosbrownie_foodfolder.JPG
Denna chokladbrownie med kokostosca bara smälter i munnen! Om man inte gillar kokos eller helt enkelt inte vill ha något på så går det också jättebra då denna brownie är den godaste jag någonsin har ätit!

Ingredienser

  • Smet:
  • 175 g smör, rumstempererat
  • 275 g strösocker
  • 80 g kakao
  • 80 g ljus sirap
  • 2 g salt
  • 150 g ägg
  • 95 g vetemjöl
  • Topping:
  • 75 g smör
  • 150 g ljus sirap
  • 20 g vispgrädde
  • 200 g strösocker
  • 10 g mörk rom (valfritt)
  • 200 g riven kokos

Gör så här:

Brownie


1. Sätt på ugnen på 175 grader. Om du använder varmluft, sätt ugnen på ca 160 grader.


2. Vispa smör och socker vitt och fluffigt.


3. Tillsätt kakao, ljus sirap och salt.


4. Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.


5. Rör ner vetemjölet, blanda noga.


6. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (innemått 20x30 cm).


7. Häll över smeten i långpannan och bred den jämt över hela långpannan.


8. Baka av i ca. 30 minuter i mitten av ugnen.



Kokostosca (börja med kokostoscan när det är ca. 10 min kvar av avbakningstiden för brownien)


1. Koka upp smör, ljus sirap, grädde och socker. Smaksatt med mörk rom, om du vill!


2. Tillsätt kokos och koka upp.


3. Bred kokostoscan på brownien och baka av i ytterligare 10 minuter. Eventuellt längre om du vill ha något knäckigare yta.


4. Låt svalna innan du skär den i bitar.



 

Tips

1. Ju godare/högre kvalité på kakaopulvret, desto djupare smak.

2. Mörk rom ger en djupare kokossmak på toscan. 

3. Skär ganska små bitar, brownien är ganska söt!