Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Kakor för alla kokosälskare!

Föregående Nästa
kokoskakor.jpg
Dessa kokoskakor är fantastiskt goda och enkla att baka! Just det... smeten är typ det godaste jag någonsin har ätit... En bra anledning att testa det här receptet!

Ingredienser

  • Smet:
  • 110 g vetemjöl
  • 7 g bakpulver
  • 110 g smör, rumstempererat
  • 110 g strösocker
  • 110 g riven kokos
  • 50 g ägg
  • Dekorering:
  • 30 g mörk choklad

Gör så här:

KAKORNA



  1. Sikta mjölet och bakpulvret på en bakplåtspapper.

  2. Vispa det rumstempererade smöret och socker fluffigt med en elvisp.

  3. Tillsätt kokos, vetemjöl, bakpulver och ägg. Blanda väl men vispa inte för länge, bara så att smeten går ihop till en jämn smet.

  4. Kavla smeten mellan två bakplåtspapper 4mm tjock.

  5. Låt smeten svalna i kylskåp i en timme. Låt bakplåtspappren sitta kvar så är den lättare att flytta.

  6. Sätt ugnen på 180 grader.

  7. Ta ut smeten ur kylen och stansa kakor med en utstansare (en rund ring i metall) 6 cm i diameter. 

  8. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper med gott om mellanrum. Kakorna flyter ut mycket.

  9. Baka av i 15-20 minuter, eller tills kakorna har fått en fin, ljusbrun färg.

  10. Låt svalna på plåten.



DEKORERING


Helst ska chokladen tempereras (för att chokladen ska stelna fort och få en vacker, glansig yta) men om du inte behärskar temperering går det alldeles utmärkt använda otempererad choklad.



  1. Smält chokladen i mikrovågsugnen 30 sekunder i taget och rör om efter varje 30 sekund. Chokladen bränns lätt och fort!

  2. Häll chokladen i en spritspåse eller gör en strut av bakplåtspapper. 

  3. Spritsa tunna streck över kakorna och låt svalna.

  4. Förvara kakorna i en lufttät burk.

Tips

Om du inte har en stansring så går det bra att göra en rulle av degen (med  6 cm i diameter) och frysa rullen i ca. 45 minuter. Skär sedan 4 mm tjocka kakor av rullen. Viktigt är att rullen är helt genomfryst för att det ska gå att skära i den.