
Ok, vem älskar inte kladdkaka?! Den här kladdkaka är kanske den godaste jag någonsin har ätit. Med en god kakao och en skvätt mörk rom blir kladdkakan så god att man måste skynda att få in den i ugnen för annars finns det en risk att man äter upp all smet!
Ingredienser
- Smet:
- 100 g smör
- 100 g ägg
- 270 g strösocker
- 200 g vetemjöl
- 60 g kakao
- 8 g vaniljsocker
- 2 g salt
- 20 g mörk rom (valfritt)
- Tillbehör:
- 3 dl vispgrädde 40%
- 200 g färska bär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant (diameter 21 cm).
3. Smält smöret på låg värme.
4. Vispa ihop socker och ägg. Vispa för hand, du behöver inte använda en elvisp.
5. Tillsätt smöret.
6. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt till äggblandningen.
7. Smaksätt med mörk rom om du vill!
8. Häll smeten i formen och baka av i ca. 15-20 minuter.
9. Kakan är färdig när kakan fortfarande är kladdig i mitten.
10. Servera med lättvispad grädde och färska bär!
- kladdkaka
- bästa kladdkakan
- godaste kladdkakan
- choklad
- valrhona
- färska bär
- bär
- enkelt
- mycket enkelt
- baka
- hembakat
- dessert
- dessertmästarna
- mörk rom
- recept kladdkaka
- vispgrädde
- smör
- ägg
- socker
- kakao
- valrhona choklad
- valrhona kakao
- fika
- bakemybreathaway
- Bake my breath away
- Elina Kantelinen Brandt
- foodfoler
- foodfolder.se