
Ingredienser
- Botten:
- 3 st ägg
- 290 g socker
- 270 g vetemjöl
- 10 g bakpulver
- 150 g smör
- 20 g kakao
- 10 g vaniljsocker
- 150 g mjölk
- Frosting:
- 300 g florsocker
- 40 g smör
- 5 g vaniljsocker
- 15 g kakao
- 75 g starkt kaffe, tex espresso
- Topping:
- 50 g riven kokos eller strössel
Gör så här:
Botten
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret på låg värme och låt det svalna. Ta 4 matskedar smör i en separat kopp/behållare och spara till frostingen.
3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke.
5. Vänd ner mjölblandningen och häll i både mjölk och det avsvalnade smöret. Försök att blanda så lite som möjligt för att behålla luftigheten i smeten.
6. Häll ner smeten på en plåt med bakplåtspapper och baka av i mitten av ugnen i ca. 15 minuter.
7. Låt botten svalna innan du breder på frostingen, annars smälter frostingen.
Frosting
1. Blanda florsocker, vaniljsocker och kakao.
2. Tillsätt kaffe och smör och blanda till en lagom tjock frostingn. Frostingen ska inte vara rinnig.
3. Bred på botten och strö över riven kokos eller strössel.
4. Låt frostingen stelna helt innan du skär kärleksmumsen i bitar.
ps. Tagga gärna era bilder med #foodfolder och #bakemybreathaway om ni bakar med mina recept! Det vore jättekul att se era bakverk!
Tips
1. Använd dig av rumstempererade ägg för bästa resultat!
2. Om du vill ha tjockare botten, använd dig av en långpanna och fordra det med bakplåtspapper.