Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Det bästa i Helsingfors

Föregående Nästa
Godis_Foodfolder.jpg

Helsingfors har blivit en av mina favoritstäder på senare tid. Helsingfors är en trendig stad med storstadskänsla och egen identitet. Servicenivån är mycket hög och definitivt på en internationell nivå. Jag är ju från Finland men har aldrig bott i Helsingfors varför det är lite extra roligt att få upptäcka Helsingfors. Så här får ni mina bästa tips i Helsingfors!

Lilla Roberts


Jag bor alltid på Hotell Lilla Roberts, Pieni Roobertinkatu 1-3, när jag är i Helsingfors. Hotellet ligger mycket centralt och nära till allt men ändå "runt hörnet" från all trafik och ljud. Känslan av diskret sofistikation och glad och trevlig personal gör att man får en bra start på sin vistelse. Rummen är stora och inredda med bra smak och fantastiskt sköna sängar som man sover otroligt gott i! Jag älskar hotellfrukost och Lilla Roberts frukost, som serveras i deras restaurang Krog Roba, är hittills den godaste hotellfrukosten jag någonsin har ätit. Frukosten har allt man kan tänka sig vilja ha från traditionella karelska rispiroger serverade med "äggsmör" (kokt ägg blandat med smör) till gröt och yoghurt. Även här får man mycket bra service. Det märks att hotellet har noga valt sin personal. Och det gillar jag, för jag vill få top notch service dit jag går! Lounge


Säng


Rum


Badrum


Som ni vet uppskattar jag allt som görs med passion. Patisserie Teemu & Markus, Yrjönkatu 25, är ett litet café där det serveras vackra bakverk och riktiga bröd bakade med kärlek och passion. Cafét bedrivs av två män med bakgrund i restaurangbraschen och passion för sötebröd och matbröd. Även deras bok om bröd är som ett konstverk framtagen med passion! Vackra bilder och personliga texter. Patisserie Teemu & Markus är definitivt värt ett besök när ni är i Helsingfors. Tack tjejerna som jobbade i lördags för att jag fick köpa det sista exemplaret av boken! Boken ligger på hedersplatsen i min bokhylla!


Patisserie Teemu & Markus


Brödbok


Böcker och papper, de är mina andra passioner förutom bakning. Jag älskar känslan av en fin bok eller fint papper. Att få skriva på ett tjockt fint papper är så lyxigt! Jag älskar att anteckna och har många olika anteckningsböcker för olika saker... På Fredrikinkatu 18 ligger en underbar pappersaffär Papershop. Känslan av att kliva in i den vackra butiken gör att man vill bara köpa allt där!


PapershopPapershop


Sedan när man är sugen på en kopp riktigt gott kaffe ska man gå till Kaffa Roastery på Pursimiehenkatu 29 A. Här kan man även hitta den trendiga matcha latten!


Kaffa kaffeKaffa karta


 


Löyly


På en solig sommardag kan man promenera vidare till det coola, trendiga uteserveringen Löyly. Det är dock inte bara en cool restaurang utan även bastu. Man kan basta på finskt vis mot en avgift och ta en dopp i havet efter det! Och blir man hungrig, har de både enklare och mer avancerade rätter att välja på. Definitivt värt ett besök! Jag lånade en cykel från hotellet och cyklade dit. Det är riktigt mysigt att cykla längs strandpromenaden i Helsingfors. Jag lyckades även fånga en militärbåt på bilden som ni ser!


Cykla


Trappa


Det finns många bra affärer i Helsingfors. Det är bara att ge sig ut och promenera så kan man hitta sina favoritställen. Stockmann har allt under ett tak. Jag är uppenbarligen barnsligt förtjust i deras Deli, mataffär, där allt är fint presenterat och personalen är kunniga och trevliga. Om man inte orkar eller vill gå på restaurang så kan jag tipsa om deras lilla servering i affären. Jätteenkelt och gott!


Designer Paola Suhonen med märket Ivana Helsinki  har ett fint formspråk med söta, flickiga kläder med finsk touch. 


Ivana


Ivana


Helsingfors är ett mycket bra alternativ för en weekend när man vill maximera tiden på plats, att flyga till Helsingfors tar bara ca. 45 minuter! Hör gärna av er om ni vill få fler och mer specifika tips om Helsingfors! Som avslutning bjuder jag på en bild på en mycket lycklig ägare till en ny brödbok! Jag säger bara... passion!


Bok 


Läs även;