Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Gulddraken 2018, Stockholms bästa café, bar och restauranger

Föregående Nästa
GD_Fosch Artisan Pâtisserie 05.JPG

Gulddraken 2018, Stockholms mest prestigefyllda krogpris, är nu tilldelad till de som skapar de bästa mat- och dryckesupplevelserna i Stockholm.Gulddrake för årets bästa café tilldelades till Fosch artisan pâtisserie med motivering: "Först är det bakverken man fastnar för, små läckra konstverk. Men när man lyfter blicken är det tydligt att hos vinnaren i kafékategorin går samma hantverks­ kunnande igen i allt från frukostfrallor och sallader till semlor med glimten i ögat." 

Årets Gulddrake för bästa bar gick till Folii . Motiveringen lyder: "Pålitlig och passionerad, samtidigt nördig på ett sympatiskt och prestigelöst sätt. Hos vinnaren i barkategorin smälter mat, dryck och musik samman till en trivsam helhet, en kvarterskrog av sällan skådat slag i Stockholm."

I kategorin Krog Lyx tilldelades Gulddraken till Soyokaze med följande motivering: "Här är det ”less is more” som gäller. Avskalat, intimt, pyttelitet och sublimt. Här får man som gäst en unik upplevelse där råvaran står i centrum medan man bjuds på en enastående enmansshow."

Restaurang Kagges fick Gulddraken för kategori Krog Mellan med motivering: "Bra mellanpriskrogar finns det gott om. Men vinnaren i kategorin sticker ut – inte minst tack vare sitt goda humör. Här serveras vi vacker, vällagad och eko­ logiskt medveten mat på lokala, ofta gröna, råvaror och vi längtar ständigt tillbaka."


Brisket & Friends tilldelades Gulddrake i kategori Krog Budget med följande motivering: "Bakom den ruffiga ytan serveras genuin och smakrik lunch och brunch av ett slag vi verkligen inte är bortskämda med. De smaskiga, smältande möra köttstyck­ en vi äter här motiverar väl den extra restid som krävs för att ta sig ut till ”dieseldalen”."


Vi på Foodfolder vill gratulera samtliga vinnare!


Foto: Thomas Karlsson och Nicklas Thegerström, Dagens Nyheter