Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Glamping i Stockholms skärgård

Föregående Nästa
taliskersnittar_foodfolder.jpg

Funderar du på morsdagspresent eller examenspresent? Den perfekta presenten är en glamping upplevelse i Stockholms skärgård med magisk natur och mat, något som alla uppskattar.

En upplevelse är en present som många uppskattar. Glamping (glamouros camping) är när naturen möter glamorös lyx, perfekt för den som trivs i naturen men gärna vill ha alla bekvämligheter tillgängliga.


Till sommaren lanserar whiskyvarumärket Talisker, tillsammans med den danske stjärnkocken Mikkel Karstad, en glamping-upplevelse på Fejan Outdoor i Stockholms skärgård. Glamping-upplevelsen är en del av Scandinavian Detours, en äventyrsguide som Talisker tagit fram tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare.  

I upplevelsen ingår det en övernattning för två i ett canvastält, en smakrik trerätters middag med inslag från naturen tillagad av Mikkel Karstad med tillhörande Talisker-cocktails. Middagen lagas och intas under bar himmel. Dessutom ingår frukost som avnjuts på den egna verandan med unik havsutsikt samt en båttur till närliggande ö för en fantastisk hike och picknick.


Tälten där man övernattar är som en blandning mellan att bo på hotell, och att campa ute i skärgården. De stora tälten av tjock canvasduk är inredda med en säng för två, med varma täcken och sängkläder i hotellstandard, oljelampor och en liten vedeldad spis för kalla nätter i slutet av sommaren. Bara att få somna till ljudet från vågorna som slår mot klipporna och vakna till fågelkvitter... Magiskt!Jag var med på glamping för ett tag sedan och jag lever fortfarande på minnena från upplevelsen. Maten var fantastiskt god och att äta mat ute gör att det smakar ännu bättre. Att få komma till skärgårdens lugn gör så gott för själen!För mer information och bokning gå in på http://scandinaviandetours.com