Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Nyttiga frösnackbars

Föregående Nästa
snackbars_foodfolder.jpg
Jag är kär i dessa supergoda snackbars fyllda med frön! Ett perfekt mellanmål när man behöver fylla på med lite energi. De är även busenkla att baka. Innehållet kan man självklart variera efter eget tycke och smak. De är perfekta att frysa in och de tinar upp på nolltid!

Ingredienser

  • Smet:
  • 130 g solrosfrön
  • 140 g pumpafrön
  • 80 g havregryn
  • 80 g russin
  • 80 g torkade tranbär
  • 50 g sesamfrön (skalade, vita)
  • 5 g kanel
  • 15 g kakao
  • 80 g honung
  • 60 g äggvita
  • 3 g salt

Gör så här:



  1. Sätt ugnen på 125 grader.

  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

  3. Väg upp alla ingredienser.

  4. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggvita och honung. Blanda med en elvisp till en massa.

  5. Tryck ner smeten i långpannan (om du vill ha tjockare, tryck ut i bara halva formen, och vill du ha tunnare så trycker du ut den något större i långpannan). Den ska vara så kompakt som möjligt.

  6. Baka av i 125 grader i 10 minuter.

  7. Låt svalna.

  8. Ställ in i frysen i minst 30 minuter (eller över natten).

  9. Skär så stora eller små bitar som du önskar. 

  10. För att göra portionsbitar som man lätt kan ta med, linda in i en bit bakplåtspapper.

Tips

För att göra barsen glutenfria byt ut havregrynen mot glutenfria havregryn.