Den enklaste, godaste och nyttigaste rätten är italiensk frittata! Frittata är lättlagat och kan varieras i all oändlighet. I Italien äter man frittata till frukost, lunch, middag, mellanmål, ja när som helst egentligen... och alla älskar den!
Ingredienser
- Tillbehör:
- 8 st ägg
- 1 dl vispgrädde
- 1 st zucchini (ca. 200 g)
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) vitpeppar, malen
Gör så här:
- Skölj av zucchinin och skär tunna skivor av den.
- Hacka löken och pressa vitlöken.
- Fräs lök och vitlök. Vänd ner zucchinin i stekpannan så att den värms upp lite. Salta och peppra lätt.
- Häll över äggstanningen över zucchinin och låt sjuda på låg värme i ca. 15-20 minuter. Täck över stekpannan med ett lock eller aluminiumfolie.
- Stek tills äggstanningen har koagulerat helt.
- Vänd över frittatan på ett serveringsfat.
- frittata
- recept frittata
- italiensk frittata
- ägg frittata
- laga mat med ägg
- vegetariskt
- tips vegetariskt
- vegetarisk mat
- recept vegetarisk maträtt
- enkelt vegetariskt recept
- frittata med zucchini
- recept italiensk frittata
- matinspiration
- matinspiratation för barnfamiljer
- foodfolder
- Bake my breath away
- chef sara castello di albola
- castello di albola toscana
- castello di albola italien
- castello di albola
- albola