Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Frittata

Föregående Nästa
fritata.jpg
Den enklaste, godaste och nyttigaste rätten är italiensk frittata! Frittata är lättlagat och kan varieras i all oändlighet. I Italien äter man frittata till frukost, lunch, middag, mellanmål, ja när som helst egentligen... och alla älskar den!

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • 8 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st zucchini (ca. 200 g)
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) vitpeppar, malen

Gör så här:


  1. Skölj av zucchinin och skär tunna skivor av den.

  2. Hacka löken och pressa vitlöken.

  3. Fräs lök och vitlök. Vänd ner zucchinin i stekpannan så att den värms upp lite. Salta och peppra lätt.

  4. Häll över äggstanningen över zucchinin och låt sjuda på låg värme i ca. 15-20 minuter. Täck över stekpannan med ett lock eller aluminiumfolie.

  5. Stek tills äggstanningen har koagulerat helt.

  6. Vänd över frittatan på ett serveringsfat.