Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Grattis Frida Leijon!

Föregående Nästa
vinnare_foodfolder.jpg

Stort grattis till Årets Konditor 2016 Frida Leijon!

Bild Sveriges bagare och konditorer


(Bild: Sveriges bagare och konditorer)


Årets Konditor 2016 är nu avgjord och vinnaren är Frida Leijon som jobbar på Güntherska Hovkonditoriet i Uppsala. Stort grattis! På andra plats kom Kajsa Nilsson och på tredje plats Rhian Shellshear. Stort grattis till även er!


Årets finalister i tävlingen fick i uppdrag att göra praliner, tårta, éclair och tarte med temat "musik" som de fritt fick tolka i sina bakverk. Så här har Frida tolkat temat:


"Det Digitala Soundet Den elektroniska musiken är en ung musikgenre som blev populär först under senare delen av 80-talet. Grunden till musikstilen kommer från house och techno men idag använder sig nästan alla artister sig av elektronik för att skapa musik i olika stilar. Idag presenterar jag det digitala soundet med tre av de främsta artisterna inom denna genre, våra svenska stjärnor Avicii, Swedish House Maffia och Miriam Bryant." 


Fridas vinnartårta på bilden ovan heter "Shuffle" och består av bottnar av pistagejaconde och pistagecrisp, toppade av smultronbavaroais och smulton- och youghurtpannacotta. På pressträff fick jag smaka på tårtan och den var mycket vacker på både insidan och utsidan (med hörlurar dragna i socker på tårtan, häftigt!), fräsch i smaken med mycket tydlig smultronsmak. Fridas tårta är den med rosa glaze på och rundad kant på bilden nedan. Fantastiskt vacker, eller hur?På bilden nedan ser ni hela vinnarbordet. Verkligen nytänkande, vackert och stilrent! Fantastiskt bra jobbat Frida!


 Frida har döpt sina praliner till "Pause" (med smak av mander- och karamelltryffel, mandelcrisp och svartvinbär) och "Stop" (med smak av vanilj och lime). Tårtan heter som jag skrev ovan "Shuffle". Éclair (längst fram i bilden) heter "Play" och har smak av salt smörkola, citronvärd och citronverbenakräm. Fridas tarte (längst in till höger) heter "Rewind" och består av pistagejaconde, smultronbavaroais och yoghurtpannacotta. 


Fantastiskt vackert och gott helt enkelt!