Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Om Kocklandslaget

Föregående Nästa
Kocklandslaget TE.JPG

Jag är mycket hedrad för att ha fått det exklusiva uppdraget att följa de begåvade kockarna och konditorerna som Kocklandslaget består av. Frågorna är många, säkerligen har ni lika många frågor som jag har har om Kocklandslaget och därför mjukstartar jag med de vanligaste frågorna som Kocklandslaget får. Låt oss lära känna Kocklandslaget lite bättre!

Vem ligger bakom Kocklandslaget? 


Kocklandslaget ägs av den ideella föreningen SKF (Svenska Kockars Förening).


Vad är Svenska Kockars Förening?


Det är en ideell förening som samlar Sveriges matlagare kring intresset att utveckla kompetenserna i branschen och att öka intresset för svensk gastronomi och vår matkultur samt utveckla framtidens restaurangupplevelse.


Vilket är Kocklandslagets primära syfte?


Vårt huvudsakliga syfte är att utveckla svensk gastronomi och upplevelsen kring råvaror och maten, samt vara del i att utveckla den internationella tävlingsgastronomin.


Vilka tävlingar deltar ni i?


Nordiska Mästerskapen, Culinary World Cup, Global Chef, Global Pastry Chef och Culinary Olympics.


Hur blir ni bäst inom lag-gastronomi?


Träning, träning och åter träning kombinerat med lagarbete, samarbete, kreativ utveckling samt utveckling av tävlingskompetens.


Var tränar ni?


Vi tränar i Framtidens Kök på Electrolux huvudkontor i Stockholm.


Vad är medveten matlagning för er?


Att med respekt för råvaran använda och förvalta hela råvaran.


Vilka kompetenser består laget av? 


Lagledare och hans stab som styr och utvecklar laget samt fördelar rollerna. Det finns tre olika "team" inom laget:


-Varmköksteamet under ledning av lagkapten,


-Kalla Bordet / Showmaten under ledning av lagkapten och


-Konditorteamet inklusive konstnärlig konditor under ledning av lagkapten.  


Hur finansieras Kocklandslaget?


Genom ideellt arbete och sponsorer som gör det möjligt för laget att träna, tävla och fortsätta utveckla svensk gastronomi.


När avslöjar ni årets tema?


På onsdag 7:e februari presenterar vi temat och berättar mer om vad vi jobbar med.


Om ni läsare har frågor så är ni alltid välkomna att mejla till mig (det finns länk till min mejl under min profil) så ska jag samla alla frågor och göra en ytterligare frågestund med Kocklandslaget! 


 


På bilden: Tommy Eriksson, Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot AB