Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Middag på Fotografiska Restaurangen

Föregående Nästa
skördesallad_foodfolder.JPG

Jag älskar mat och att äta på en bra restaurang i gott sällskap är den bästa kombinationen! Fotografiska Restaurangen bjuder på precis det i säsongens vegetariska anda.

Fotografiska Restaurangen ligger lite avsides från Stockholm city men på en fin sensommarkväll kan man lätt ta sig dit även kommunalt. Det är värt att besöka restaurangen nästan enbart för den magiska utsikten!Fotografiska Restaurangen bjuder på vällagade, fina och smakrika vegetariska rätter. Fotografiska Restaurangen sätter fokus på ekologiska och närproducerade råvaror samt på vad säsongen har att erbjuda. Helt enligt min matfilosofi! Älskar det! Om man vill ha något från djurriket så kan man beställa det vid sidan av. Jag åt enbart vegetariskt och mums så gott och mättande det var!


Lokalen är mycket fin och det är mycket liv och rörelse i restaurangen, vilket kan dock även upplevas som något negativt. Jag tyckte att det var lite väl stimmigt i lokalen. Det må hända att det var på grund av att det var en fredagkväll vi åt där men jag hade önskat en något mysigare stämning. Personalen var fantastiskt duktiga och servicen var jättebra under hela kvällen. En fantastiskt vacker och god skördesallad.Potatis och löjrom... En fröjd för både ögat och munnen!Jag älskar kronärtskocka och kan aldrig få nog av den! Även den här var mycket god.


Och sedan kommer vi till desserter... Och jag kunde ju såklart inte bestämma mig så det fick bli en av varje! Blåbär och choklad. Nypon och maräng.Päronpizza i smördeg (dock så tror jag att degen var färdigkavlad...) serverad med kolasås smaksatt med ingefära. Kolasåsen var fantastiskt god!Sammanfattningsvis vill jag säga att Fotografiska Restaurangen är väl värt ett besök och säkerligen det bästa och godaste utbudet av vegetariska rätter i Stockholm!