Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Godaste flädersaften!

Föregående Nästa
Flädersaft_Foodfolderjpg.jpg

Nu är den klar, min fantastiskt goda flädersaft! Ni som fortfarande kan hitta fläderblommor så ut och plocka och koka saft. Saften är klart den godaste du någonsin har kokat, jag lovar! Enkelt är det också!

fläder


Idag när jag kom hem från skolan så silade jag min saft och hällde upp i flaskor och ställde in i kylen. Efter middagen hällde jag upp ett glas saft och bara njöt! Den är så otroligt god! Lagom söt och lagom syrlig. Vet ni vad som är riktigt gott på en varm sommardag? En  drink med gin och fläder. Ta lite gin och flädersaft och späd ut det med tex. Sprite eller kolsyrat vatten och servera med mycket is. Supergott! Annars bara servera som den är utspädd med iskallt vatten och serverat med mycket is. Mums! Klicka på bilden så kommer du till receptet.


Jag hade praktiskt prov i choklad och konfektyr idag, vilket också var mitt allra sista prov i skolan innan praktiken. Imorgon har vi betygssamtal och sista tillverkningen av praliner. Jag kommer att sakna mina klasskompisar och alla underbara dagar i skolan! Det har varit så fantastiskt att få lära nya saker och samtidigt ha kul! Imorgon ska jag njuta av sista timmarna i skolans kök och sedan bär det av till nya äventyr!


Nu går mina ögon i kors och min bok på mitt nattduksbord ropar på mig, så sov sött!


flädersaft