Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Rent mjöl i påsen

Föregående Nästa
Socker_Foodfolder.jpg

Hoppas att ni har haft en fin helg med familj och vänner samt kanske även lite bakning! Jag har bakat en önsketårta till en liten tjej som fyllde år. Det blev en blå prinsesstårta med en rosa ros. Vilken lycka det är att få se en liten människa bli överlycklig över en tårta!

Som ni vet är min stora passion i livet bakning. En stor del av min passion är intresset för råvarorna. Jag väljer alltid ekologiska alternativ när jag bakar. Jag tycker att slutresultatet blir bättre när man bakar med ekologiska råvaror samt att det är bättre för miljön och hälsan. Jag är väl införstådd i att det är dyrare att köpa ekologiska alternativ, vilket är tråkigt. Jag önskar att vi konsumenterna och/eller producenterna kunde göra något åt priserna så att alla hade möjlighet att välja ekologiskt. Dock så handlar inte baklycka om ekologiskt eller inte, det handlar om lyckan av att skapa något med händerna!Jag tycker att det är härligt att kunna bjuda på bröd och bakverk som jag har bakat med kärlek, inte bara med kärlek till själva hantverket men även kärlek till råvarorna. Jag tror att kärlek till råvarorna är en gemensam nämnare för alla passionerade människor som arbetar med livsmedel.


De flesta mataffärerna i Stockholm har ett bra sortiment av ekologiska alternativ och det är jag mycket glad för. Hoppas bara att de mindre producenterna kan få plats med sina alternativ på hyllorna...


Ekologiskt eller inte, att baka är kul och vem älskar inte äta hembakat? Ha en underbar måndag fina ni!