
Ingredienser
- Smet:
- 150 g Smör
- 210 g socker
- 2 st ägg
- 150 g rivna morötter
- 50 g mjölk
- 170 g vetemjöl
- 5 g vaniljsocker
- 5 g bakpulver
- 5 g malen ingefära
- 5 g malen kanel
- Frosting:
- 250 g florsocker
- 60 g smör
- 100 g Philadelphia ost
- 5 g vaniljsocker
- 10 g citronsaft
Gör så här:
Cupcakes
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och riv morötterna. Jag brukar riva morötterna ganska tunna.
3. Vispa smör och socker fluffigt.
4. Vispa ner ett ägg i taget och blanda ordentligt.
5. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna och mjölk i smeten. Tillsätt sist de rivna morötterna.
6. Spritsa eller använd två skedar för att fördela smeten i 24 st små cupcakeformar, eller 12 st vanliga muffinsformar.
7. Baka av i 200 grader i 13-15 minuter, eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg
8. Låt cupcakesen svalna, helst på ett galler om du har ett.
Frosting
1. Vispa smör, vaniljsocker, florsocker och citronsaft väl i en bunke.
2. Tillsätt Philadelphia ost och vispa till en slät, fin frosting.
3. Spritsa på cupcakesen och var noga med att cupcaksen har svalnat helt. Om cupcakesen är varma smälter frostingen.
Lycka till med bakningen och tagga gärna dina bakbilder på Instagram med #bakemybreathaway och #foodfolder!
Tips
1. Kom igår att använda dig av rumstempererad smör och ägg för bästa resultat!
2. En cupcakeplåt/muffinsplåt är att föredra. Det gör att cupcakesen ökar i volym uppåt och inte sidledes. Dvs att du får höga och fina cupcapes!