Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Chokladmaränger

Föregående Nästa
chokladmaränger_foodfolder.JPG
Chokladmaränger med krispig yta och något sega i mitten... supergott och superenkelt! Perfekta att ha i skafferiet för oväntade gäster eller som en del i en dessert.

Ingredienser

  • Smet:
  • 100 g äggvita
  • 200 g strösocker
  • 30 g mörk choklad, smält

Gör så här:



  1. Väg upp alla ingredienser.

  2. Sätt ugnen på 80 grader.

  3. Värm äggvita och strösocker i en kastrull till 62 grader. Vispa hela tiden!

  4. Vispa marängen kall i med en elvisp eller i en degblandare. Marängen är färdig när du kan vända bunken upp och ner utan att maräng faller ner. 

  5. Smält chokladen i microvågsugnen. 30 sekunder i taget och rör om vid varje omgång. Chokladen bränns lätt.

  6. När marängen är färdig, vänd ner den smälta chokladen i marängen.

  7. Ta två skedar och lägg maräng på en plåt med bakplåtspapper och baka av i minst 1,5 timme.

  8. Marängerna är färdiga när marängen är hård på undersidan. Känn försiktigt med fingret.

Tips

Tips för att lyckas med maräng!

  1. Använd en bunke av rostfritt stål. Bunken måste vara ren och torr.
  2. Vispa inte för länge och om du inte är klar med annat och inte kan ta marängen på en gång när den är färdig, låt marängen vispas på låg hastighet. 
  3. Ha inte bråttom när du gör maränger! Baka av marängen alltid på låg värme och länge.