
Chokladmaränger med krispig yta och något sega i mitten... supergott och superenkelt! Perfekta att ha i skafferiet för oväntade gäster eller som en del i en dessert.
Ingredienser
- Smet:
- 100 g äggvita
- 200 g strösocker
- 30 g mörk choklad, smält
Gör så här:
- Väg upp alla ingredienser.
- Sätt ugnen på 80 grader.
- Värm äggvita och strösocker i en kastrull till 62 grader. Vispa hela tiden!
- Vispa marängen kall i med en elvisp eller i en degblandare. Marängen är färdig när du kan vända bunken upp och ner utan att maräng faller ner.
- Smält chokladen i microvågsugnen. 30 sekunder i taget och rör om vid varje omgång. Chokladen bränns lätt.
- När marängen är färdig, vänd ner den smälta chokladen i marängen.
- Ta två skedar och lägg maräng på en plåt med bakplåtspapper och baka av i minst 1,5 timme.
- Marängerna är färdiga när marängen är hård på undersidan. Känn försiktigt med fingret.
Tips
Tips för att lyckas med maräng!
- Använd en bunke av rostfritt stål. Bunken måste vara ren och torr.
- Vispa inte för länge och om du inte är klar med annat och inte kan ta marängen på en gång när den är färdig, låt marängen vispas på låg hastighet.
- Ha inte bråttom när du gör maränger! Baka av marängen alltid på låg värme och länge.
- maräng
- tips maräng
- hur gör man maräng
- hur lyckas man med maräng
- äggvita
- strösocker
- choklad
- chokladmaränger
- sega chokladmaränger
- enkelt
- super enkelt
- mycket enkelt
- enkel dessert
- mycket enkel dessert
- mycket enkel bakelse
- enkel fika
- mycket enkelt fika
- fikabröd
- fika
- recept maräng
- recept chokladmaräng
- sommar
- midsommar
- höst
- vår
- födelsedag
- tillbehör dessert
- vinter
- mordsdag
- farsdag
- barnkalas
- fika barnkalas
- tårta barnkalas
- kalas
- fest
- middag
- dessert middag
- recept foodfolder
- recept bakemybreathaway
- elina dessertmästarna
- elina bake my breath away
- elina foodfolder
- content creator bake my breath away
- content creator elina
- baklycka
- baka
- hembakat
- Glutenfri
- glutenfritt
- glutenfri dessert
- glutenfri fika