Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Lyxig kladdkaka med choklad

Föregående Nästa
kladdkakachocko_foodfolder.JPG
Kladdkaka med choklad istället för kakao resulterar i den godaste kladdkakan ever! Den är dessutom busenkel att baka så den är den mest perfekta kakan att baka när du får oväntade gäster. Servera den med lättvispad grädde och färska bär, mums!

Ingredienser

  • Smet:
  • 150 g smör
  • 210 g strösocker
  • 140 g mörk choklad (70% kakao)
  • 145 g vetemjöl
  • 150 g ägg
  • Dekorering:
  • 300 g vispgrädde 40% fett
  • 150 g färska bär

Gör så här:



  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Pensla kanterna och botten på en form med löstagbar kant (diameter 20cm). Lägg en bit bakplåtspapper på botten. 

  3. Väg upp alla ingredienser.

  4. Smält chokladen och smöret i vattenbad (koka upp vatten i en kastrull och ta av den från plattan och lägg chokladen och smöret i en rostfri bunke och bunken i vattenbadet). Ta bort bunken från vattenbadet så fort chokladen och smöret har smält.

  5. Tillsätt sockret.

  6. Rör i ett ägg i taget och blanda väl.

  7. Tillsätt mjölet och blanda väl.

  8. Häll ner smeten i formen och baka av i 175 grader i ca. 15 minuter. Var noga med att kakan inte blir helt genombakad.

  9. Låt svalna och servera med färska bär och lättvispad grädde.