Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Världens godaste chokladglass!

Föregående Nästa
glasschoklad_foodfolder.JPG
Jag har verkligen världens bästa jobb! Att vara bagare och konditor och få baka och skapa hela dagarna samt skriva om det är helt underbart! Idag har jag gjort den godaste chokladglassen någonsin. Den kom aldrig till frysen då vi åt upp allt på en gång! Mycket enkelt och så otroligt gott!

Ingredienser

  • Smet:
  • 80 g strösocker
  • 200 g vispgrädde, 40% fett
  • 200 g mjölk, 3 % fett
  • 85 g äggula
  • 100 g mörk choklad, 70% kakao
  • 3 g salt

Gör så här:

Som med all glass, börja alltid med glassbasen. Förbered gärna glassbasen dagen innan så att den får gå ner i temperatur och smakerna utvecklas och förbättras om glassbasen får vila över natten. Dock så går det att göra glass av glassbasen redan samma dag, se bara till att kyla ner basen väl innan du kör den i glassmaskinen.



  1. Väg alla ingredienser och ha äggulorna i en separat bunke.

  2. Koka upp socker, grädde och mjölk.

  3. Häll över ca. hälften av vätskan över äggulorna och vispa väl.

  4. Häll tillbaka vätskan med äggulorna i kastrullen och tillsätt chokladen. Blanda väl och värm vätskan till 84 grader. Vispa hela tiden! 

  5. Ta av kastrullen från plätten och tillsätt saltet. Låt svalna över natten i kylskåpet eller i vattenbad. Det är viktigt att glassbasen håller 4-8 grader innan du kör den i glassmaskinen.

  6. Kör glassen i glassmaskinen enligt instruktionerna till glassmaskinen.

  7. Njut!


 



Inlägget är gjort i stolt samarbete med Wilfa Sverige AB.


Testa med ett glas somrig Cold brew;

Tips

Fler glassrecept kommer så småningom!

Lyssna på pocasten I glaset

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.