Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Chokladbollar funkar alltid!

Föregående Nästa
Foodfolder_chokladbollar.jpg
Chokladbollar måste vara det som de flesta tycker om och det som är så fantastiskt med dom är att de är så enkla att göra! Jag är född och uppvuxen i Finland och en av de allra första saker jag lärde mig om svenskar var att svenskar älskar att fika. Och hur underbart är inte det då?! Jag älskar det! I mitt tredje liv skulle jag vilja bli en fika-ambassadör och sprida fikakultur i övriga länder i Europa och i USA. Man måste ju få kunna drömma, eller hur?

Ingredienser

  • Deg:
  • 200 g smör
  • 180 g strösocker
  • 280 g havregryn
  • 10 g vaniljsocker
  • 15 g sirap
  • 40 g kakaopulver
  • 30 g mjölkchokladpulver
  • 40 g starkt kaffe, tex. espresso

Gör så här:

1. Vispa det rumstempererade smöret fluffigt med socker, vaniljsocker och sirap i en degblandare.


2. Tillsätt havregryn, kakao och mjölkchokladpulver samt kaffe.


3. Blanda väl och rulla till små bollar (ca. 35 g/boll eller ca. 1 dryg matsked med deg).


4. Rulla bollarna omedelbart i kokos, strösocker eller strössel


Testa även;

Tips

Det är viktigt att rulla bollarna omedelbart i kokos/strösocker/strössel, annars blir ytan torr och då är det svårt att få garnityren att fastna. Chokladbollarna går bra att frysa in!