Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Enklaste brownietårtan

Föregående Nästa
brownie-tårta-foodfolder.JPG
Ibland är det enklaste både det godaste och bästa. Gör som jag brukar göra, frys in ett gäng browniebottnar och ta fram vid behov. Superenkelt och fantastiskt gott! Man brukar ju äta brownie med grädde så det är det jag har spritsat fint på brownien, pudrat med kakao och dekorerat med jordgubbar.

Ingredienser

  • Smet:
  • 150 g smör
  • 250 g strösocker
  • 70 g kakao
  • 3 g salt
  • 5 g vaniljsocker
  • 110 g ägg
  • 60 g vetemjöl
  • Garnityr:
  • 100 g jordgubbar
  • 300 g vispgrädde, 40% fett
  • 10 g kakao

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 170 grader.

  2. Förbered med en bakform med löstagbar botten (ca. 26 cm i diameter) eller en långpanna. Smöra kanterna och lägg bakplåtspapper på botten. Här kan du välja om du vill ha en tjock eller en tunn brownie beroende på hur stor eller liten form du väljer. Notera dock, att du behöver anpassa avbakningstiden beroende på hur tjock/tunn brownie du gör.

  3. Smält smöret på låg värme och tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet. 

  4. Vispa ner ett ägg i taget med en handvisp. Vispa så att äggen går in i smeten men vispa inte för länge. Smeten ska vara tjock, inte fluffig. 

  5. Vänd ner mjölet med en slickepott och blanda till en slät smet.

  6. Spritsa eller fördela smeten jämnt över formen.

  7. Baka av i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter. Brownien ska vara precis genomgräddad. Du kan känna när brownien är klar när smeten inte fastnar på fingret och smeten inte sjunker när du känner på den.

  8. Låt svalna helt.

  9. Vispa grädden och spritsa fint på tårtan.

  10. Pudra ett tunt  lager kakao på.

  11. Dekorera med jordgubbar eller andra färska bär. 


 


 


Testa även