Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Browniesnittar med vispad chokladpannacotta

Föregående Nästa
foodfolder-brownie-pannacotta.gif
Dessa små underbara browniesnittar med vispad chokladpannacotta är perfekta munsbitar till olika tillställningar.

Ingredienser

  • Kaka:
  • 175 g smör
  • 350 g strösocker
  • 15 g vaniljsocker
  • 5 g salt
  • 60 g kakao
  • 175 g vetemjöl
  • 20 g honung
  • 150 g ägg
  • Frosting:
  • 300 g vispgrädde 40% fett
  • 40 g strösocker
  • 50 g mörk choklad
  • 4 g gelatinblad

Gör så här:

Vispad chokladpannacotta



  1. Blötlägg gelatinbladen i en bunke rikligt med kallt vatten och hacka chokladen i små bitar.

  2. Koka upp vispgrädde och strösocker i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan.

  3. Krama ur gelatinbladen lätt och lägg i den varma vätskan. Blanda väl.

  4. Häll vätskan över chokladen i en bunke och lägg plastfilm på ytan av vätskan så att inget skinn bildas när vätskan står och svalnar. Låt svalna i kylskåp i minst 1 timme. Gärna över natten.


 


Brownie



    1. Sätt ugnen på 180 grader.

    2. Smöra botten och kanterna av en långpanna och lägg en bit bakplåtspapper på botten.

    3. Vispa smöret med en vinge i en degblandare så att smöret blir slätt.

    4. Blanda alla torra ingredienser.

    5. Tillsätt de torra ingredienserna i smöret och tillsätt honungen.

    6. Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.

    7. Spritsa/bred smeten jämnt på långpannan.

    8. Baka av i ca. 20 minuter eller tills brownien är nästan avbakad. Känn med fingret på mitten. Ytan ska inte sjunka mycket. Brownien ska vara något kladdig.

    9. Låt svalna.

    10. Skär kvadratiska bitar av brownien.


 


Bakelsen



    1. Vispa pannacottan med en elvisp.

    2. Spritsa pannacottan med en stor krusig tyll på brownien.


 


 Gott till

Tips

Testa även Glutenfri kladdkakaChokladtarte, Chokladcupcakes eller Chokladkolapaj

 

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.