Dessa små underbara browniesnittar med vispad chokladpannacotta är perfekta munsbitar till olika tillställningar.
Ingredienser
- Kaka:
- 175 g smör
- 350 g strösocker
- 15 g vaniljsocker
- 5 g salt
- 60 g kakao
- 175 g vetemjöl
- 20 g honung
- 150 g ägg
- Frosting:
- 300 g vispgrädde 40% fett
- 40 g strösocker
- 50 g mörk choklad
- 4 g gelatinblad
Gör så här:
Vispad chokladpannacotta
- Blötlägg gelatinbladen i en bunke rikligt med kallt vatten och hacka chokladen i små bitar.
- Koka upp vispgrädde och strösocker i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan.
- Krama ur gelatinbladen lätt och lägg i den varma vätskan. Blanda väl.
- Häll vätskan över chokladen i en bunke och lägg plastfilm på ytan av vätskan så att inget skinn bildas när vätskan står och svalnar. Låt svalna i kylskåp i minst 1 timme. Gärna över natten.
Brownie
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smöra botten och kanterna av en långpanna och lägg en bit bakplåtspapper på botten.
- Vispa smöret med en vinge i en degblandare så att smöret blir slätt.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Tillsätt de torra ingredienserna i smöret och tillsätt honungen.
- Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
- Spritsa/bred smeten jämnt på långpannan.
- Baka av i ca. 20 minuter eller tills brownien är nästan avbakad. Känn med fingret på mitten. Ytan ska inte sjunka mycket. Brownien ska vara något kladdig.
- Låt svalna.
- Skär kvadratiska bitar av brownien.
Bakelsen
- Vispa pannacottan med en elvisp.
- Spritsa pannacottan med en stor krusig tyll på brownien.
Gott till
Tips
Testa även Glutenfri kladdkaka, Chokladtarte, Chokladcupcakes eller Chokladkolapaj
Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.