
Nu är sommaren äntligen här och vad passar bättre än en svalkande, iskall afternoon tea! Så duka upp en modern afternoon tea ute i trädgården och servera små söta, smakrika munsbitar och ett glas gott, iskallt iste. Dessa browniebakelser med en vispad stracciatellapannacotta är magiskt goda!
Ingredienser
- Frosting:
- 300 g vispgrädde, 40% fett
- 40 g strösocker
- 0,5 st vaniljstång
- 4 g gelatinblad
- 50 g mörk choklad 70% kakao, finhackad
- Smet:
- 175 g smör, rumstempererat
- 350 g strösocker
- 15 g vaniljsocker
- 5 g salt
- 60 g kakao
- 175 g vetemjöl
- 20 g honung
- 150 g ägg
- Dekorering:
- 100 g färska hallon
- 1 kruka(or) färsk mynta
Gör så här:
Vispad stracciatellapannacotta
- Blötlägg gelatinbladen i en bunke rikligt med kallt vatten.
- Dela och skrapa ur fröerna ur vaniljstången. Koka upp vispgrädden tillsammans med vaniljstången och –fröerna och strösocker i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan.
- Krama ur gelatinbladen lätt och lägg i den varma vätskan. Blanda väl.
- Häll över vätskan i en bunke och lägg plastfilm på ytan av vätskan så att inget skinn bildas när vätskan står och svalnar.
- Låt vätskan svalna i rumstemperatur och när temperaturen är 30 grader eller lägre, vispa i chokladen.
- Lägg plastfilm på ytan av vätskan och ställ in i kylen. Låt svalna i minst 2 timmar eller helst över natten.
Brownie
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smöra botten och kanterna av en långpanna och lägg en bit bakplåtspapper på botten.
- Vispa smöret med en vinge i en degblandare så att smöret blir slätt.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Tillsätt de torra ingredienserna i smöret och tillsätt honungen.
- Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
- Spritsa/bred smeten jämnt på långpannan.
- Baka av i ca. 20 minuter eller tills brownien är nästan avbakad. Känn med fingret på mitten. Ytan ska inte sjunka mycket. Brownien ska vara något kladdig.
- Låt svalna.
Bakelsen
- Stansa ut små, runda ringar av brownien. Pudra bitarna med kakao.
- Vispa upp pannacottan med en elvisp.
- Spritsa pannacottan med en stor rund tyll (storlek 14) på brownien.
- Dekorera med ett halvt hallon och ett myntablad.
Dessa små browniebakverken passar utmärkt till Pure Leafs iste med mynta. Choklad och mynta är smakkompisar och den fräscha myntan lättar upp den rika chokladsmaken i bakelsen.
Pure Leafs isteer är bryggda på riktiga teblad och är dessutom en lågkaloridryck varför den passar bra även när man vill unna sig en paus med något gott och få en bättre balans i vardagen. Pure Leafs isteer serveras på utvalda cafér och de finns att köpa bland annat på MatHem och Urban Deli.
Inlägget är framtaget i stolt samarbete med Pure Leaf.
Gott vin till
- iced tea
- pure leaf
- pure leaf sverige
- iste
- äkta teblad
- pure leaf iste
- brownie
- stracciatella pannacotta
- pannacotta
- afternoon tea
- iced afternoon tea 2.0
- modern afternoon tea
- alkoholfritt
- nyttigt
- lågkaloridryck
- midsommarinspiration
- midsommartips
- midsommar
- baka
- recept brownie
- recept pannacotta
- recept vispad pannacotta
- vispad pannacotta
- recept afternoon tea
- tips afternoon tea
- alkoholfri drink
- choklad
- stracciatella
- godaste brownie
- bästa brownie
- bästa pannacottan
- godaste pannacottan
- recept bake my breath away
- recept foodfolder
- elina bake my breath away
- elina foodfolder
- content creator elina
- bakblogg
- bakblogg bake my breath away
- bakblogg elina
- mat hem
- urban deli
- cafe tips
- stockholm
- fika
- recept fika
- nyår
- fest