Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Varför är du rädd för gluten?

Föregående Nästa
foodfolder-brödrevolutionen-erica-landin.jpg

Vitt industriellt tillverkat bröd med näringsfattigt mjöl, en quick fix mot hungern som ofta är orsaken till många magbesvär. Vad har hänt under åren med brödet? Biologen och journalisten Erica Landin-Löfving tar upp bland annat brödets historia, högaktuella ämnen glutenintolerans och surdeg i sin bok Brödrevolutionen omsluten i en vacker bok fylld med fakta, intervjuvar och fantastiska recept.

Brödrevolutionen: varför forntidens bröd är framtidens bröd är boken som visar hur bröd kan vara en del av en sund, hållbar och framför allt njutbar kosthållning. Boken förklarar på ett intressant, välskrivet och pedagogiskt sätt brödets historia med fokus på vad som har hänt med både brödet och mjölet under åren.


Ofta är orsaken till många magbesvär det vita industriellt framtagna näringsfattiga mjölet som många fluffiga bröd med tillsatser på butikshyllorna innehåller. Bröd bakat på surdeg innehåller långsamma kolhydrater, vilket håller oss mätta längre, och den långsamma jäsningsprocessen gör att gluten bryts ned. Det i sin tur kan leda till att många som tror sig vara glutenintoleranta helt plötsligt kan äta bröd igen.  


Som Erica skriver i sin bok ska bröd ge näring till oss, inte utfordra oss. Bröd ska vara en del i vår kosthållning och hålla oss friska, inte göra oss sjuka. Läs boken och lär dig om gluten och få matnyttiga tips och recept på vägen! 


Köp boken här