
Meat free Monday! Lättlagad och smakrik broccolisoppa som serveras med hyvlad Parmigiano Reggiano.
Ingredienser
- Tillbehör:
- 4 st broccoli
- 6 dl vispgrädde, 40% fett
- 3 dl vatten
- 2 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar, finmalen
- 20 g parmigiano reggiano, finriven
- 2 st lök, normalstor
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 dl vittvin
- Topping:
- 20 g parmigiano reggiano, hyvlad
Gör så här:
- Skölj broccolin. Skär stjälken i små tärningar och dela broccolibuketterna i mindre bitar.
- Hacka lök och pressa vitlök.
- Fräs lök och vitlök i en kastrull med olivolja. Tillsätt vittvin och låt puttra tills all vin har reducerats.
- Tillsätt broccoli, grädde och vatten.
- Låt koka i ca. 5-10 minuter tills broccolin har blivit mjuk.
- Mixa soppan till en slät soppa med en stavmixer.
- Smaksätt med salt, vitpeppar och finriven Parmigiano Reggiano. Servera gärna med hembakat bröd.
Servera med
- broccolisoppa
- matsvinn
- nej till matsvinn
- använd hela broccoli
- parmigiano reggiano
- soppa med parmigiano reggiano
- broccoli
- godaste broccolisoppan
- bästa broccolisoppan
- recept foodfolder
- Bake my breath away
- recpet bake my breath away
- soppa med broccoli
- meat free monday
- recept meat free monday
- lättlagad soppa
- lättlagad vardagsmat
- lättlagad
- lättlagad mat