Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Broccolisoppa

Föregående Nästa
broccolisoppa._foodfolder.JPEG
Meat free Monday! Lättlagad och smakrik broccolisoppa som serveras med hyvlad Parmigiano Reggiano.

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • 4 st broccoli
  • 6 dl vispgrädde, 40% fett
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar, finmalen
  • 20 g parmigiano reggiano, finriven
  • 2 st lök, normalstor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 dl vittvin
  • Topping:
  • 20 g parmigiano reggiano, hyvlad

Gör så här:


  1. Skölj broccolin. Skär stjälken i små tärningar och dela broccolibuketterna i mindre bitar.

  2. Hacka lök och pressa vitlök.

  3. Fräs lök och vitlök i en kastrull med olivolja. Tillsätt vittvin och låt puttra tills all vin har reducerats.

  4. Tillsätt broccoli, grädde och vatten.

  5. Låt koka i ca. 5-10 minuter tills broccolin har blivit mjuk. 

  6. Mixa soppan till en slät soppa med en stavmixer.

  7. Smaksätt med salt, vitpeppar och finriven Parmigiano Reggiano. Servera gärna med hembakat bröd. 



Servera med