Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Min kärlek till böcker

Föregående Nästa
Bakböcker_Foodfolder.JPG

Jag har alltid älskat att läsa och nu att jag både studerar och har bytt bransch har jag ett enormt lässug! Jag både köper och lånar böcker i MÄNGDER! Jag vill veta och kunna allt om allt som har med bakning att göra. Mitt motto i livet har sedan länge varit att man lär sig något nytt varje dag. Det kan vara både stora som små saker. Det viktigaste är att alltid vara nyfiken!

Jag har precis skrivit min sista skriftliga tenta (innan praktiken) i skolan! Vilken lycka! Men samtidigt känns det lite tomt då jag har haft fantastiska kursare i min klass och min lärare Linda i bageri, konditori och choklad är bara den bästa! Hon ger oss råd och ger oss fria händer att experimentera och att göra fel! Det är ju så man lär sig, när man gör fel! Tur att jag har några dagar kvar i skolan och ett sista praktiskt prov kvar innan det är dags att säga adjö.


böcker


Ser ni vad jag ser? De flesta böckerna är skrivna av män. Kanske det är dags för en bakbok från mig, en kvinnlig författare?! Det är min dröm, att få skriva min egen härliga receptbok!


Jag är rätt gammaldags på det sättet att jag helst vill hålla i en fysisk bok när jag läser. Jag har även alltid med mig en anteckningsbok med läderomslag och tjockt härligt papper att skriva på samt självklart ett urval av olika typer av pennor att skriva med! Man vet aldrig när man får en grym idé och då vill man kunna skriva ner den. På bilden ovan har jag valt ut mina favorit(bak)böcker för tillfället. Pärmen högst upp är "min bok", utan tjusigt omslag, bara en pärm men med mycket kärlek i den! Där finns alla mina bästa recept, alla skrivna för hand, med fläckar och ändringar. Den älskar jag nog mest av alla av själviska skäl.


Layout


Förutom innehåll, fastnar jag alltid för böcker med vackra bilder, fin layout och typsnitt (!!). Även om jag inte ska baka något, brukar jag bara bläddra i mina böcker och bara njuta av det vackra ögat kan se. 


fakta


Även faktaböcker är något jag tycker är roligt. Att få veta hur saker och ting ska och bör vara är intressant och viktigt att veta. Just sådana böcker är sällan fina gällande layout men det är just det som är charmen med faktaböcker! De ska vara lite tråkiga!


Perfektionist


Jag fastnar även för böcker med personlighet. Jag tycker att det är viktigt att författaren skrivit sin bok med personlighet och lämnat sitt fingeravtryck på boken. Jag tycker att bilden ovan från Sébastien Boudets bok är perfekt att avsluta det här inlägget med: perfektionist men inte perfekt. Det är exakt så jag är!