Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Sveriges bästa caféer är korade!

Föregående Nästa
vinnarewhiteguide2017_foodfolder.jpg

I Sverige finns det hur många caféer som helst och nu har de bästa av de bästa korats av White Guide.

Varje år besöker White Guides hemliga fikapatrull ett stort antal caféer för att hitta de bästa caféerna, konditorierna och bagerierna i Sverige. Besöken betygssätts och sedan samlas alla besök i en bok "White Guide Sveriges bästa caféer 2017-18". Årets vinnare är följande.(Foto: David Back)


Det allra finaste priset är Årets bästa café och i år blev vinnaren RC Chocolat. Motivering lyder: "För att med stor hantverksskicklighet ha skapat ett möte mellan fransk och svensk konditorikultur där experimentlusta och atmos­fär gör att man ständigt längtar tillbaka."  Ronny Latva som är en av grundarna är även medlem i Sveriges konditorlandslandslag.(Foto: David Back)


Årets konditori i år blev Güntherska Hovkonditori & Schweizeri i Uppsala där även Årets Konditor 2016 Frida Leijon jobbar. Som konditorinörd kan jag verkligen starkt rekommendera en tur till Uppsala och en magisk fika där! Juryns motivering är: "För att ha lyft sitt hedonistiska utbud av oemotståndligt kreativa bakverk till nya höjder och skapat en mötesplats som får det bästa inom svensk kondiskultur att blomstra." 


(Foto: David Back)


Årets bageri för andra året i rad blev Bageri PetrusJuryns motivering lyder: "För att med stort hantverkskunnande kombinera passion och innova­tion till perfektion som gör dem fortsatt ohotade i svenska bageritop­pen." 


Nu vet ni vilka ställen ni ska fika på när ni är i Stockholm eller Uppsala! Jag är fantastiskt stolt över mitt yrke som bagare och konditor och den yrkesstoltheten som dessa duktiga människor bär på. Det som är gemensamt för oss är att alla brinner för bra, fina råvaror och har passion för vårt fina yrke. 


Nedan kan du läsa samtliga vinnare på White Guide Cafégalan.


Årets Värt En Resa: Sivans Café och Butik i Baljered, St Levene


Årets Fikaställe: Taxinge Slottscafé, Nykvarn


Årets Hållbara Café: Hornuddens Ekocafé, Strängnäs


Årets Stjärnskott: Borgmästargården, Falkenberg


Årets Kaffebar: Budhas Kafferosteri, Lyckelse 


Stort grattis till alla vinnare i White Guide Cafégalan!


 


(Foto på omslagssidan: David Back)