Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Restaurang Bardot

Föregående Nästa
bardotförrätt.jpg

Jag har inte bara passion för bakning utan även till god mat och dryck. Jag ÄLSKAR att besöka restauranger i gott sällskap och njuta av mat som duktiga kockar skapar och drycker som sommelier rekommenderar till maten.


Restaurang Bardot ligger lite undangömd på Ingmar Bergsmans gata i centrala Stockholm. Första intrycket är väldigt franskt, mysigt och trevligt. Precis vid ingången ligger en mysig, liten bar för härlig after work häng eller träff med vänner eller varför inte som ett dejtställe!
Menyn innehåller många rätter med fisk och grönt men även klassiska kötträtter. Förrätterna var härliga, goda munsbitar med allt i lagom mängd. Till huvudrätt åt jag sallad med halstrad tonfisk. Tonfisken var väldigt god men resten av salladen var mycket tråkig med stora, något gamla tomatklyftor och dressingen var starkt och tog över salladens andra smaker. Upplägget av salladen var inte heller särskilt fint. Servicen på Bardot är snabb men kanske något opersonligt. Jag gillar ju upplevelser men det kan inte jag påstå att Bardot kunde leverera den här gången i alla fall.


Kort och gott, jag skulle definitivt gå tillbaka till Bardot för ett glas vin med trevligt sällskap men skulle inte välja att äta middag där i första hand. Maten är god men just min tonfisksallad drog ner hela upplevelsen...