Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Det bästa med sommaren...

Föregående Nästa
Tårta_Foodfolder.jpg

Jag tänkte rada upp vad som är det bästa med sommaren men den listan skulle bli för lång! Som ni säkerligen förstår pratar jag om allt ätbart som följer med sommaren... Min topp 3 lista för sommaren är definitivt rabarber, blåbär och jordgubbar. Mums!

jordgubbstårta


Jag planterade jordgubbar i min trädgård för något år sedan och nu har jag massor av små söta underbara jordgubbar som växer i min trädgård. Det är en så fantastik känsla att kunna gå ut i trädgården och plocka mina egna, ekologiska jordgubbar! Jag planterade även några plantor med smultron och jag har insett att jag skulle ha planterat många fler! En klassiker som hör till sommaren är ju en jordgubbstårta, eller varför inte nu till midsommar!


inkokt rabarber


Ni har nog inte missat att jag är mycket förtjust i rabarber! Kombinationen rabarber och gin är min nya favorit och det funkar i princip i all bakning! Jag tänkte testa göra en mousse med rabarber och gin...vad tror ni om det? Säsongen för rabarber varar ändå en bit in i augusti så det finns tid att ta vara på den underbara råvaran! Gör sylt, saft, kompott, you name it! Just nu är jag helt inne i inkokt rabarber... testa det vet jag!


våfflor


Älskade, älskade blåbär! Jag älskar att vara i skogen och när jag går i skogen för att plocka blåbär är det svårt att få mig hem därifrån. Jag har redan varit på mitt blåbärsställe och scannat av läget, och det ser mycket lovade ut! Jag ser framför mig fulla hinkar med blåbär... Och mycket bakning med blåbär. Ibland är det enklaste det godaste och just våfflor till frukost eller brunch är oslagbart!


Vad är det bästa med sommaren för dig?