Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Frukost, lunch och fika på bageri Brillo

Föregående Nästa
brillobröd_foodfolder.JPG

Nu är det en månad sen jag började på mitt nya spännande jobb och idag var jag och åt frukost på bästa Bageri Brillo, mitt gamla jobb. Det var så härligt att få se alla magiskt goda bröd och bakverk som bakas där och träffa mina underbara före detta kollegor, och såklart äta massor med goda saker!

Igår åt jag frukost på Bageri Brillo på Skeppsbron, Tullhus 1. Jag hade bestämt mig för att äta frukost där just igår då det skulle vara så fint väder och jag ville passa på att njuta av den fina utsikten mot vattnet. Men, oturligt nog hade ett jättestort fartyg från Kustbevakningen lagt till precis utanför Brillo och på den andra sida stod det en skåpbil så det var lite svårt att få till en fin bild på den magiska utsikten... Bageri Brillos uteservering är verkligen helt underbar när det är fint väder. Uteserveringen ligger precis på kajen och man kan nästan känna havet!Jag må vara partisk när jag skriver om Brillo MEN tro mig, det är väldigt, väldigt gott. Det är fint, ekologiskt mjöl från Laban på Gotland som alla bröd och bullar bakas på, chokladen kommer från Valrhona och verkligen alla ingredienserna är noga utvalda. Inte nog med det, personalen som jobbar på Bageri Brillo är fantastiskt duktiga, passionerade och yrkesstolta bagare och konditorer. Det kanske är inbillning men jag tror att när något bakas med kärlek och stolthet så blir det extra bra!Mitt personliga favorit av alla bröd på Brillo är baguette... den är SÅ god! Krispig på ytan och härligt mjuk inuti. Även det danska rågbrödet är magiskt!Man kan även beställa tårtor och kondisbitar på Brillo och bara att se på alla dessa underbara bakverk får mig att vilja köpa ALLT och äta allt på en gång! Chokladkolabakelsen på bilden är riktigt, riktigt god...När jag var på Brillo träffade jag även Håkan Johansson, chef för Bageri Brillo, och han berättade att de har börjat med pizzetta. Pizzetta är som en matigare pizzabit. Dock så ska man vara snabb då det tar slut VÄLDIGT fort! Det förstår jag, det finns ju inget godare än en alldeles nybakad pizza!Stans godaste croissant. Min favoritfrukost. Behöver jag säga mer?!Här ser ni även stans gladaste bagare trots att det var säkerligen minst 35 grader varmt i bageriet när jag var där! 


Och slutligen en bild på min favoritbulle, vaniljbullen. Alla bullar är i och för sig väldigt goda men just vaniljbullen är min favorit.Just det! Jag kom precis på att jag glömde fota all glass som konditorerna gör på Brillo... Jag måste nog göra ett nytt besök snart igen så får ni se alla goda glassar. Annars får ni helt enkelt gå förbi där och smaka!


Här kan du läsa mer om Bageri Brillo.


Trevlig helg alla mina fina läsare!