Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Finalisterna Årets Konditor 2017

Föregående Nästa
Årets-Konditor2017_Gruppbild_foto Sveriges bagare & konditorer .jpg

Det är alltid lika kul och spännande att se vilka som har kvalificerat sig till finalen i Årets Konditor! I år är det extremt duktiga konditorer som har kvalat sig till finalen och det kommer att bli så spännande att se vad de skapar.


Foto: Sveriges bagare och konditorer


Finalisterna i Årets Konditor 2017 presenterades igår och det var så kul att se ett bekant ansikte bland finalisterna. Liv Sandberg som var med i Dessertmästarna samma säsong som jag är en av de som tävlar om den åtråvärda titeln Årets Konditor. Liv har sitt eget bageri i Hökarängen där hon håller öppet vissa dagar i veckan och säljer sina bakverk. Liv är känd för sina fantastiska tårekreationer och hon har även vunnit Scandinavian Cake Show och Edible Artists Global Awards.  


Foto: Sveriges bagare och konditorer


Här ser ni Josefin Gauffin som är chefskonditor på Tössebageriet i Stockholm. Josefin har gått bagar- och konditoriutbildning på Kristianstads Yrkeshögskola, har tagit gesäll­brev och tävlat i SM Unga Bagare. Josefin har även varit med och skapat dessert till prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop. Foto: Sveriges bagare och konditorer


Linda Magnusson är utbildad bagare och konditor från YRGO högskola i Göteborg och hon har också  tagit gesällprovet. Linda är med i Västsveriges regionala kock­landslag.


 


Foto: Sveriges bagare och konditorer


På bilden ovan är Kalle Bengtsson som arbetar som konditor på Gothia Towers i Göteborg. Kalle har tävlingsvana då han är konditor i Svenska Kocklandslaget och har tagit silver i VM samt han har även tävlat i OS med Kocklandslaget.Foto: Sveriges bagare och konditorer


Här är Joel Lindqvist som bedriver Mat- och chokladstudion i Malmö. Joel har tidigare arbetat som kock och tagit sig in i konditori från den vägen. Joel har vunnit Dessertmästarna 2014 och undervisar idag på olika gymnasieskolor i Sverige och öven på Restaurangakademin.


Temat för årets final är natur. Det är så otroligt intressant att få se hur finalisterna tolkar temat. Vi på Foodfolder vill önska samtliga finalister ett stort lycka till och vi ser framemot att se er tävla i oktober!


Läs även;