Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Amerikanska pannkakor

Föregående Nästa
amerikanska pannkakor_foodfolder.JPEG
Lyxa till med tjocka, fluffiga amerikanska pannkakor till helgfrukosten eller brunchen. Toppa pannkakorna med färsk frukt och bär, eller lönnsirap och banan. Supergott!

Ingredienser

  • Smet:
  • 50 g smör, smält
  • 50 g ägg
  • 75 g mjölk 3% fett
  • 150 g filmjölk
  • 180 g vetemjöl
  • 10 g vaniljsocker
  • 7 g bikarbonat
  • 7 g bakpulver
  • 30 g strösocker
  • 4 g salt

Gör så här:

Smeten ger ca. 8 st mellanstora pannkakor



  1. Väg upp alla ingredienser.

  2. Smält smöret och låt det svalna lite.

  3. Sikta vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat i en bunke. 

  4. Blanda i strösocker och salt i de torra ingredienserna.

  5. Blanda filmjölk, mjölk, smält smör och ägg i en bunke.

  6. Tillsätt vätskeblandningen i de torra ingredienserna och blanda väl till en slät smet.

  7. Låt smeten stå i ca. 10 minuter.

  8. Stek pannkakorna med lite smör på stekpannan.

  9. Servera pannkakorna varma.