Lyxa till med tjocka, fluffiga amerikanska pannkakor till helgfrukosten eller brunchen. Toppa pannkakorna med färsk frukt och bär, eller lönnsirap och banan. Supergott!
Ingredienser
- Smet:
- 50 g smör, smält
- 50 g ägg
- 75 g mjölk 3% fett
- 150 g filmjölk
- 180 g vetemjöl
- 10 g vaniljsocker
- 7 g bikarbonat
- 7 g bakpulver
- 30 g strösocker
- 4 g salt
Gör så här:
Smeten ger ca. 8 st mellanstora pannkakor
- Väg upp alla ingredienser.
- Smält smöret och låt det svalna lite.
- Sikta vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
- Blanda i strösocker och salt i de torra ingredienserna.
- Blanda filmjölk, mjölk, smält smör och ägg i en bunke.
- Tillsätt vätskeblandningen i de torra ingredienserna och blanda väl till en slät smet.
- Låt smeten stå i ca. 10 minuter.
- Stek pannkakorna med lite smör på stekpannan.
- Servera pannkakorna varma.
- pannkakor
- amerikanska pannkakor
- bästa pannkakorna
- godaste pannkakorna
- fluffiga pannkakor
- tjocka pannkakor
- helgfrukost
- godaste helgfrukosten
- bästa helgfrukosten
- brunch
- brunchinspiration
- brunchrecept
- morsdag
- frukost morsdag
- recept morsdag
- farsdag
- recept farsdag
- inspiration morsdag
- inspiration farsdag
- helgmat
- Lyxpannkakor
- lättlagat
- godaste helgfrukost
- tips helgfrukost
- bästa brunchen