A cuisine diary

Pizza med portabello, fikon och parmesan

Föregående Nästa
acuisinediary_vitpizza
Hemmagjord pizza kan vara bland det godaste som finns, och dessutom perfekta myset! Just nu har jag fått riktiga diller på vit pizza, ingen tomatsås behövs. Välj råvaror med omsorg och du kommer uppleva en ny dimension av pizzan. Ett tips är att ta en genväg och gå till en pizzeria i närheten och köpa deg, en del genvägar är faktiskt tillåtna att ta.

Ingredienser

  • 1 st pizzadeg
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 st mozzarella
  • 0,5 st rödlök
  • 2 st portabellosvampar
  • 2 st fikon
  • 25 g pinjenötter
  • parmesanost
  • bladspenat
  • crema di balsamico

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.


2. Förbered alla ingredienser, skiva portabellosvampen, skär rödlöken i tunna ringar och skär fikonen i skivor alt. klyftor.


3. Baka ut degen och ringla över olivolja.


4. Dra isär mozzarellan och fördela över pizzan, toppa med portabello, rödlök och fikon. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 20 minuter.


5. Rosta under tiden pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna. 


6. När pizzan är färdiggräddad, toppa med pinjenötter, bladspenat och rejält med hyvlad parmesan. Ringla gärna över lite crema di balsamico.


 



Gott med;