A cuisine diary

Vardagsräddaren

Föregående Nästa
acuisinediary_grynsallad.jpg

Ibland tryter inspirationen och man vill ha middagen klar på ett kick utan att behöva tänka särskilt mycket. Det finns dock inget tråkigare än att äta endast för att fylla magen, mat ska ju vara gott! Då har jag en vardagsräddare som alltid åker fram.

Det här med middag på vardagar upplever jag är ett ont måste för många. Det är svårt att komma på vad man ska laga, man har tiden emot en och det känns bara allmänt trist. För min del heter räddaren i nöden gryner.


Det går snabbt, går att variera i en oändlighet och dessutom mättar de fint, och inte att förglömma - det är billigt. Det absolut snabbaste, om man inte bara vill äta dem helt rakt upp och ner är att blanda ner spenat, pressa över citronsaft och ringla över en god olivolja, sen kan du äta i princip vad som helst till.


Jag gör ofta ljumna sallader med gryner där jag blandar ner vad som finns hemma, då blir det automatiskt variation och återigen, det går snabbt. idag blev det en sådan - korngryn, spenat, stekt purjolök, grönt äpple, tomat och några oliver. Till det blev det lax och allt var klart på inte ens 20 minuter.Ett litet extra tips för att få vardagsmaten lite roligare är att inte låta allt stå kvar i separata kastruller eller skålar på köksbänken. Servera på ditt favoritfat och ställ ut det på bordet så blir allt väldigt mycket trevligare :)


Tjing! 


Testa även;