A cuisine diary

Pasta med salsiccia

Föregående Nästa
IMG_2219.jpg
Det här kan vara en av de godaste pastarätterna jag vet, och utan tvekan den enklaste att laga. Genom att använda färsen från salsiccian får du mängder med smak gratis, jag lovar att det kommer bli en favorit!

Ingredienser

  • 500 gram rigatoni
  • 600 gram färsk salsiccia
  • 1 st fänkål
  • 1 st gul lök
  • 4 kvistar rosmarin
  • 2 dl rött vin
  • 1 burk körsbärstomater
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här:

1. Hacka lök och skär fänkålen i mindre bitar. 


2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller gryta, fräs lök, fänkål och hela kvistar av rosmarin tills de blir blanka och mjuka.


3. Snitta korvarna och dra av fjälstret, hacka igenom grovt och stek tillsammans med löken och fänkålen. 


4. Häll på rött vin och låt koka ihop. Addera körsbärstomaterna och låt puttra i ca 15 minuter. 


5. Smaka av med svartpeppar, lite extra olivolja och lite rosmarin. 


6. Koka pastan enligt anvisningar. Häll över lite av pastavattnet i såsen innan du låter pastan rinna av. Blanda med såsen. 



Italienskt gott att dricka till; 

Tips

Vill du ha lite sting i rätten? Välj en salsiccia med lite chili, eller addera lite färsk chili.