A cuisine diary

Möt Italien mitt i Stockholm

Föregående Nästa
acuisinediary_panevino

En restaurang du bara inte får missa om du besöker Stockholm, inte heller om du bor här, är Pane Vino vid Zinkensdamm. Här pratar vi italiensk mat av riktigt hög kvalitet med en fantastisk atmosfär. Försök att få sitta ute i växthuset så maxas upplevelsen fullt ut.

Att ge sig på en italienare kan jag tycka är ett av de svåraste korten i Stockholms restaurangdjungel då maten sällan uppfyller förväntningarna. Nu däremot, har jag hittat det jag söker när jag vill ha det bästa av Italien på hemmaplan. Jag har flera gånger gått förbi Pane Vino som ligger precis bredvid Zinkensdamms tunnelbana men aldrig kommit till skott att gå in. Efter att vi köpte med oss pizza därifrån har jag varit där tre gånger på en vecka och det talar väl ändå lite för sig själv? 


Menyn är inte jättestor men absolut lagom stor för att kunna variera sig och lagom liten för att de ska klara av att hålla en riktigt hög nivå. Är du sugen på pizza - gå hit! Absolut bästa pizzan som jag hittills ätit i Stockholm punkt. De har även en Spagetti Frutti di Mare som kan klassas som en dröm och igår provade vi Ossobucon som inte heller den gjorde mig besviken. Det man inte får missa är deras Tiramisu, den har något extra (bokstavligt talat) och det poppar till i hela kroppen, don't miss it! Vi började med att dela på ett charkblock, porchetta, alpskinka, fänkålsalami och någon typ av prosciutto + strutar med parmesankräm och pickles. Perfekt start. Frutti di Mare och Ossobuco, och ett bra rödpang till det. Tack och bock. Som sagt, en tiramisu med det lilla extra. Sen var det tack och godnatt.


En liten detalj som inte bör glömmas bort i det här fallet - servicen är fantastico på riktigt. Så trevlig personal som verkligen bidrar till en maxad helhetsupplevelse. 


Lyd ett råd och gå hit, du kommer inte att bli besviken!