A cuisine diary

Lilla Ego - finally!

Föregående Nästa
acuisinediary_lillaego5

Lilla Ego på Västmannagatan har sedan öppningen för snart tre år sedan varit en av Stockholms mest hypade restauranger. Jag vet inte hur länge jag försökt att få bord men det är ju näst intill omöjligt, men så plötsligt händer det, och WOW säger jag bara - vilken upplevelse!

När man verkligen sett fram emot en upplevelse, kanske lite för länge, och när det väl smäller så finns ju alltid risken att man tas ner på jorden rätt snabbt och inser att ingen är perfekt, inte ens det som skulle bli livets upplevelse. Lilla Ego dock, uppfyllde precis alla förväntningar jag hade och det blev ett riktigt halleluja  moment. 


För det första så älskar jag stämningen i lokalen, inget snobberi utan istället jordnära och det känns på en gång att det är ett ställe där alla är välkomna. På väggarna sitter vita pappersark upptejpade med tillägg till den ordinarie menyn och bakom baren är det härligt liv från köket. Restaurangen är såklart full med folk, vissa uppiffade medan andra kommer direkt från jobbet, gamla som unga. 


Efter att vi beställt mat kom det in bröd med rivet smör och lite rostade solroskärnor, bara det var så gott. Till förrätt blev det kalvtartar med rabarber och wasabi samt pilgrimsmussla med potatis, som vanligt delades det broderligt för att inte gå miste om något fantastiskt. Det värsta jag vet är att vara avis på vad sällskapet har på tallriken.. i det här fallet var båda rätterna ingenting som jag hade velat gå miste om. Simply amazing.


Varmrätterna vi tog in var lamm med ramslök och toppmurkla samt hälleflundra med grön sparris och citronskum. Ren och skär lycka ända in i själen punkt. På riktigt så satt allt, helt felfritt. Texturer, smaker, temperaturer, ingenting saknades och det var precis lika fantastiskt som jag hade väntat mig. Hit MÅSTE varje levande själ gå. Tipset för att få bord är att vara flexibel och spontan, när man ska boka bord kommer det nämligen alltid upp "nästa lediga datum" och då gäller det oftast att vara lite allert. Dessutom finns även 8 platser i baren som inte går att boka, så kan man köpa att få vänta en stund brukar man enligt ägarna alltid få bord. Tack och bock!