A cuisine diary

Hej igen!

Föregående Nästa
IMG_2221.JPG

Nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade här, men så får det vara ibland. Det går inte att göra allt hela tiden. Nu däremot är jag peppad på att dra igång på nytt!

För att vara lite mer exakt har det gått 1 år och 2,5 månad sedan jag skrev senast. Jobbet och hobbyn blev lite för lika varandra och då försvann delar av det roliga. Idag är jobbet och hobbyn fortfarande väldigt lika varandra men jag har nog landat lite mer i det hela och nu känner jag ett sug efter att få dela med mig av all mat som lagas här hemma och mina tankar kring ämnet mat i det stora hela. 


För att kort beskriva min matfilosofi så är det balans och medvetenhet. Här kommer det inte finnas några dieter eller så, jag äter och lagar allt och jag vägrar att tro att det är pastan som är boven i dramat gällande övervikt i samhället. Jag tror på bra mat från grunden, och då menar jag inte att man ska ysta sin egen ost eller alltid koka sin egen buljong. Däremot tycker jag att det är viktigt att vara medveten om vad det är man stoppar i sig och jag vet att det går att laga god mat, med bra råvaror utan att det varken ska kosta en förmögenhet eller ta mängder av tid. 


Jag har bestämt mig för att använda den här plattformen till att dela med mig av recept, mycket vardagsinspiration men även en del festligare varianter (vardagsmaten kan också vara festlig). Jag vill visa att mat inte behöver vara så komplicerat. När det dyker upp något jag reagerar på så kommer jag att skriva även om det, och självklart kommer det komma lite restaurangtips då och då. 


/M