A cuisine diary

Granola med gojibär och kakao

Föregående Nästa
acuisinediary_granola
Hemgjord granola slår alla köpvarianter med hästlängder, du får förutom mer smak även en större mängd för en betydligt mindre peng. Det är inte alls särskilt knepigt att göra själv, det enda som kan behövas är ett öga då och då för att se till så att den inte bränns. Den här har jag smaksatt med kakao men det är bara fantasin som sätter gränser för vilken smaksättning du vill ha!

Ingredienser

  • 10 dl Valfria gryn, ex. dinkel, råg och/eller havre
  • 2 dl nötter
  • 2 dl frön, ex. pumpa eller solrosfrön
  • 1 dl kokosolja
  • 1,5 dl akaciahonung
  • 1 dl gojibär eller annan torkad frukt/bär
  • 3 msk kakao
  • 1 dl hyvlad kokos
  • 2 msk kakaonibs

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.


2. Blanda gryn, nötter, frön och kakao i en bunke.


3. Smält kokosoljan försiktigt tillsammans med honungen, häll över torrblandningen och rör runt.


4. Häll upp granolan på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut så gått dett går.


5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, vänd eventuellt om lite då och då. Låt svalna på plåten så att den crunchar till sig.


6. Tillsätt torkad frukt eller bär, kokos och kakaonibs!


 



 


Testa även;