A cuisine diary

En middag på NOOK

Föregående Nästa
acuisinediary_nook3

För någon vecka sedan hade vi konferens med jobbet som ägde rum på restaurangen NOOK, efteråt blev det middag och oj vilken middag!

Har du inte varit på NOOK som ligger på söder i Stockholm än så rekommenderar jag starkt att du beger dig dit snarast! Jag har länge haft det på min to eat-list men av någon anledning bara inte hamnat där, det poppar ju upp spännande restauranger konstant så kanske av den anledningen. Hur som helst var vi där med jobbet för ett tag sedan, vi har varit med och tagit fram deras grafiska profil så vi hade vår konferens där som avslutades med en middag. Eftersom jag jobbar på en byrå som endast sysslar med mat, dryck och måltid är det alltid roligt att äta tillsammans, alla älskar ju mat och vi kan prata riktigt nördigt om allt som handlar om mat. 


På NOOK har de två färdiga menyer som man kan välja på, en för 350 och en för 400. Bra koncept tycker jag då får man tre rätter som alla är tänka att följa en linje och matcha varandra fint, till ett bra pris. Det går såklart att välja valfritt mellan alla rätter men jag kan rekommendera att välja en hel meny.


Det här var vad vi åt! 


Minipilnrimsmusslor kom in som första snacks.
Minipilnrimsmusslor kom in som första snacks.Sen kom det in en porkbun, älskar dessa skapelser!Förrätten bestod av havskräfta, rotselleri, äpple, godjochang, vattenkrasse. Väldigt gott och väldigt snyggt.


 
Varmrätten var magical. Bogbladsbiff, spetskål, sötlök, picklad morot, dashihollandaise. Tack och bock.


Och för att inte tala om efterrätten. HELT i min smak. Färskostglass, bergamott, fläderkola, drömmar. DRÖM!


Det är inte bara maten på NOOK som är värd en omväg utan även kunskapen som finns i lokalerna när det kommer till drycken. Vi blev serverade fantastiska viner till alla rätter som de på ett proffsigt sätt berättade om och varför de passade till maten. Jag tycker alltid att det är kul att låta proffs välja viner och sedan prova vinet först för sig själv, och sedan i kombination med maten för att faktiskt inse skillnaden. Ett vin som kanske inte faller mig i smaken att bara dricka utan mat till kan ju vara en riktig fullträff i sitt rätta sammanhang. 


Så min rekommendation är att inte glömma bort denna pärla på Åsögatan 176!