3Somm

Wölffer Estate Verjus

Föregående Nästa
foodfolder-verjus.jpg
Den gröna juicen! Verjus kommer från franskan ursprungligen och man menar på de gröna druvor som tas bort från vinrankan tidigare under året för att göra plats och låta det druvor som är kvar få all energi från plantan. Detta är druvor som kan användas till att göra just alkoholfri must, precis som i detta fallet. Verjus heter slutprodukten och du får en dryck med kraftig syra och mycket gröna toner av äpplen och krusbär. Ett utmärkt alternativ istället för det vita vinet.

Beskrivning:

Land: Usa, Long Island


Druvor är blandade omogna druvor från green harvest (tidig skörd)


Årgång: Blandade druvor från olika årgångar


HITTA och betäll VINET HÄR!


PASSAR TILL


När man ska äta något som har en hög syra så är det trevligt att balansera syran i maten med syra i vinet, detta gör att smakerna gifter sig bättre och lyfter ofta varandra till oanade höjder.


Prova gärna till rullar på rökt lax, hjortronkräm och rostade solrosfrön för att kombinera syran i vinet med våra syrliga svenska hjortron eller en mer internationell variant med krispig kyckling med sötsur aprikossås för att utmana syran i maten. Låt väl smaka!