3Somm

Umathum Rosa

Föregående Nästa
foodfolder-umathum-2.jpg
Här pratar vi inte blek rosé, utan en sann violrosa kulör i seriös Österrikisk stil med inslag av stenfrukt och mineral likt österrikiska vita viner. Umathum Rosa är helt klart ett ypperligt val när det kommer till mat och vin i kombination och klarar av tyngre rätter såsom råbiff med smakrika tillbehör. Syran i vinet gör att den klarar feta tillbehör på ett bra sätt.

Beskrivning:

HITTA DEN ÖSTERRIKISKA ROSÉN HÄR


Land: Österrike, Burgenland


Druvor: Blaufränkisch, Zweigelt & Sankt Laurent. De klassiska blå druvorna i Burgenland.



PASSAR TILL 

Umathum Rosa är helt klart ett ypperligt val när det kommer till mat och vin i kombination och klarar av tyngre rätter såsom tatar på både kött & fisk eller tomat med smakrika tillbehör. Syran i vinet gör att den klarar feta tillbehör på ett bra sätt.


TILLVERKNING

Druvorna odlas kring Frauenkirchen på östsidan om Neusiedlersee. Vinet görs med saigneemetoden där man gör en rosé för att intensifiera ett rödvin. Rosen tappas av efter en kortare maceration och återstoden blir till rödvin. Detta vinet har en djupare rosa färg och en djupare smak. 
Josef Umathum arbetar uteslutande med bio-dynamiskt jordbruk men är inte certifierad.  


 

Tips

Lyssna på podden via Itunes, Spotify eller Acast.