3Somm

Ron Zacapa 23

Föregående Nästa
foodfolder-zacapa.jpg
Med rötterna från Guatemala är denna rom elegant i stilen med viss sötma med inslag av nötter, torkad frukt, lönnsirap och en kryddighet. Ron Zacapa 23 lagras högt upp i bergen i sk solera system på fat som tidigare använts för lagring av amerikansk whiskey, Oloroso-sherry och Pedro Ximenez-viner. En utmärkt rom som avec till en god kopp kaffe, en bit choklad och kanske en cigarr eller varför inte sashimi.

Beskrivning:

Hitta romen här


”The House Above the Clouds”, huset ovanför molnen kallas huset där romen lagras. Mognadsprocessen går långsammare på högre höjder, för att det är svalt och det blir en mer elegant och smakrik rom. Lagringstiden ligger mellan 6 och 23 år.


 


Baka med rom


Äppelmazariner med rom


Romchokladbollar


Chokladrulltårta med romsmörkräm


Dammsugare


 


Cocktails


Jordgubbs- och basilikadrink


Lingoncaipirinha


 


Läs mer

Tips

Lyssna på podden via Spotify, Acast eller iTunes.