3Somm

Quercia Al Poggio

Föregående Nästa
foodfolder-quercia-al-poggio-chianti-classico.jpg
Från natursköna Toscana i Italien så har vi provat prisvärda Quercia al Poggio Chianti Classico 2015! En ekologisk Chianti med smak av röda körsbär, hallon, lätt pepprighet och vanilj. Quercia al Poggio har en frisk syra och tillsammans med sin örtighet är det fantastiskt att kombinera med lammrätter med örter och syrliga inslag som citrusfrukter. Vinets mjuka tanniner gör sig bra med smakrika lammkorvar eller racks på lamm.

Beskrivning:

HITTA OCH BESTÄLL CHIANTI CLASSICO HÄR


Land: Italien, Toscana, Chianti Classico


Druvor: Sangiovese 80 %, Canaiolo, Colorino, Ciliegiolo


Tillverkning


Quercia al Poggio är en liten vinegendom belägen uppe på en kulle 400 meter över havet i natursköna Barberino val d’Elsai hjärtat av regionen Chianti i Toscana. Egendomen som tidigare var ett kloster härstammar från 1800-talet. Sedan 1997 produceras här, i nuvarande regi av Michela och Vittorio Rossi, Chianti Classico endast från egna vingårdar enligt biodynamiska principer. Sedan 2010 är egendomen certifierat ekologisk.Passar till


Chianti Classico & Lamm är något av en klassisk kombination, Sangiovese görs ofta i en stil med mjuka tanniner. Någon som passar sig väl mot lamm, gärna med lite fett. Confiterade lammlägg eller köttbullar med en god fet sås är trevlig kombination. Att aromspegla är något som vi ofta tjatar om, att prova vinet och smyga ner liknande smaker i maten som du uppfattar i vinet. Chianti Classico görs ofta i en stil med lätt pepprighet, någon som kan lyftas av att en Salsa Verde eller en enkel grillmarinad. 


 


Tips

 Lyssna på podden via Spotify,  Acast eller iTunes.