Beskrivning:
Privatimportera detta vin via Systembolget här!
Land: Toscana, Italien
Druvblend: Sangiovese, Canaiolo Nero och Mammolo
Årgång: 2015
Vinifikation: Fermentering sker i cement med naturlig jäst, lagrad 24 månader i ekfat och sedan lagrad i flaska i ett år efter buteljering. Vinet kan drickas nu, kan även lagras 2018-2028.
Passar till
Detta är ett medelfylligt vin med intensitet i frukt och syra, fortfarande ett ungt vin som kan behöv lite tid i glaset för att öppna upp sig. Den struktur som finns i tanninerna och den härliga syran gör att vinet klarar av att matchas till mer smakintensiva än man kan tänka. Tillsammans med ”Hjortrygg med rotselleri och morot” så lyfts det mer rustika i vinet fram av rotfrukterna och sötman i dessa balansera också alkoholen i vinet på ett bra sätt. De olika inslagen av rostat tillsammans med vinets fatkaraktär passar båda väl, även hjortens magrare kött passar också vinet och dess struktur väl.
Lyssna på podden via Spotify, Acast eller iTunes.
Prova även Poderi Sanguinato Rosso di Montepulciano, läs mer här!