3Somm

Poderi Sanguineto Vino Nobile di Montepulciano

Föregående Nästa
foodfolder-poderi_sanguineto-web.jpg
Ett riktigt höstvin från producenten Poderi Sanguineto i Toscana, Italien. Denna Vino Nobile di Montepulciano har en rubinröd kulör, ljuvlig doft och en otrolig intensitet i smaken. Här finner men tydliga toner av mörkröd frukt likt körsbär och solmogna björnbär, en örtighet och en lätt blommighet som tar tankarna till vildrosor.

Beskrivning:

Privatimportera detta vin via Systembolget här!


Land: Toscana, Italien


Druvblend: Sangiovese, Canaiolo Nero och Mammolo


Årgång: 2015


Vinifikation: Fermentering sker i cement med naturlig jäst, lagrad 24 månader i ekfat och sedan lagrad i flaska i ett år efter buteljering. Vinet kan drickas nu, kan även lagras 2018-2028.


Passar till


Detta är ett medelfylligt vin med intensitet i frukt och syra, fortfarande ett ungt vin som kan behöv lite tid i glaset för att öppna upp sig. Den struktur som finns i tanninerna och den härliga syran gör att vinet klarar av att matchas till mer smakintensiva än man kan tänka. Tillsammans med ”Hjortrygg med rotselleri och morot” så lyfts det mer rustika i vinet fram av rotfrukterna och sötman i dessa balansera också alkoholen i vinet på ett bra sätt. De olika inslagen av rostat tillsammans med vinets fatkaraktär passar båda väl, även hjortens magrare kött passar också vinet och dess struktur väl. Lyssna på podden via Spotify,  Acast eller iTunes.Prova även Poderi Sanguinato Rosso di Montepulciano, läs mer här!