3Somm

Ett underbart lunchalternativ i Vasastan!

Föregående Nästa
IMG_1347 (1).JPG

Från avslappnat lunch-häng på dagen till cocktailbar på kvällen. Dra förbi och kika in The Guestbook där 20hundra5 alltid överraskar med nya drinkkoncept!

#20hundra5 levererar just det, ett underbart lunchalternativ i Vasastan!. I en trång och härligt inredd lokal bjuds det på mackor eller kanske mer ”sub” liknande mästerverk, för att inte tala om det belgiska våfflorna med lönnsirap, vaniljglass och bacon! Detta är mitt starkaste tips en söndag, efter det är det bara att rulla hem och sätta på söndagsfilmen.


Menyn är enkel och lätt att förstå och anspelar på ett antal roliga och välkända teman, min egen favorit The Joey! En macka tillägnad Friends-karaktären Joey och OM den lever upp till ryktet! Här samsas dagens charkuterier, kronärtskocka, fänkål och redigt med härlig tryffelmayo på ett hembakat levainbröd!


Till dessa mackor finns ett bra urval av öl och även lite vin samt bubbel om man så önskar. Till min egna passion The Joey ligger en lager perfekt i munnen, mitt val från listan blev Samuel Adams Boston Lager.


Utöver detta är det kanske snarare ett starkare argument att svänga förbi på en drink då det konstant ändrar och kastar om i sin drinklista även känd som det The Guestbook som avslappnat står uppskriven i taket på griffelfärg!


20hundra5 håller öppet till 23:00 på kvällarna och är ett utmärkt ställe att börja sin kväll och låta smaklökarna retas av nya och roliga innovativa drinkar!


Allt började 20hundra5 (2005) som också det charmiga lilla lunch/kvälls-hängstället heter. Vännerna Thomas, Andreas, Johan och Jens, alla skolade bartenders och restaurangpersonal träffades först då och hedrar baren med namnet.


Tillsammans har de i år, 2015 öppnat dörrarna på S:t eriksgatan 102 i Stockholm. Konceptet är smörgåsar och ett avslappnat häng, och en dröm att få  jobba åt sig själv. Gå dit, njut och stötta den avslappnade servicen som osar kunskap och kvalité!


Webb:Noll5


Insta: #20hundra5