Ingredienser
- 250 g Valhrona Itakuja (passionsfrukt choklad)
- 170 g smör
- 4 st ägg
- 210 g strösocker
- Sås:
- 3 st passionsfrukt
- 1 dl strösocker
Gör så här:
Valhrona Itakuja är en brasiliansk choklad som samfermenteras med passionsfrukt vilken ger en tjup tropisk smak som påminner lite om marlboro sauvignon blanc. Frukten bidrar även med en uppfriskande syra.
KLADDKAKAN
Smält smöret och chokladen till 55 grader.
Vispa samman ägg och socker tills det ljusnar något i färgen.
Tillsätt sedan choklad och smörblandningen.
Rör smeten slät.
Fyll antingen i smörade cocotter för enpersonsportioner eller en kakform med löstagbar och pappersklädd botten.
Grädda kladdkakan i 150 grader till en innertemperatur på 78 grader. (Ca 35-40 min)
Låt svalna något innan servering.
SÅS
Dela och gröp ur passionsfrukten i en kastrull.
Häll på strösocker och koka upp i ca 3 min och häll över kakan.
Passar till
Tips
Går alldeles utmärkt att byta ut chokladen till valfri variant! Tänk tex. pistagechoklad!