3Somm

Girard Old Vine Zinfandel

Föregående Nästa
foodfolder-girard-old-wine-zinfandel.jpg
Otroligt finstämd zinfandel, man blir glad av att det fortfarande finns så bra zinfandelviner på Systemblaget. Intrycket är fylligt med josig frukt som gör att vinet uppfattas något sötare en vad det är. Tänk blyerts rök och en smakfullt integrerad vaniljton från faten. Vid servering med mat tänk amerikanska grilltillbehör sötma och rökighet. Lyssna på vår podcast om grillat så berättar vi mer om Girard Old Vine Zinfandel.

Beskrivning:

Beställ zinfandeln HÄR


Land: Usa, Napa Valley


Årgång: 2015


Druva: Zinfandel


PASSAR TILL


Tänk amerikanskt med sötma och rökighet. Marinera i BBQ såser eller glaze med sötma om du tänker kött. När det kommer till grönsaker tänk Tomat salsa med mango eller Grillad Spetspaprika dvs sötma i tillbehören.


TILLVERKNING


Druvorna kommer från upp till över 100 år gamla stockar och skördas för hand i slutet av september från vingårdarna Blue Ridge och Morgan Vineyards på Mount Vaca samt Godward Vineyard i Calistoga. Musten jäser på temperaturkontrollerade ståltankar. Druvorna pressas och musten genomgår malolaktisk jäsning. Vinet lagras därefter 14 månader på franska och amerikanska fat (85/15) varav 40% är nya fat, 40% 1-åriga fat och 20% 2-åriga fat.


Lyssna på avsnittet om grillat Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes