Låt oss tillsammans upptäcka Gérard Bertrand´s grenache baserade förstärkta vin. Sprängfylld med smaker av torkade russin, nötter och choklad. Det här är en typ av starkvin där man tillsatt alkohol i efterhand, dryga 20% alkohol landar slutresultatet på. Vinet har legat på olika typer av ekfat i dryga 31 år, det ger oss ett komplext vin med många nyanser. Ett klockrent alternativ när hösten är på ingång, varför inte prova tillsammans med ostar eller mörka chokladbakelser, se också till att ta tillvara på citrusfrukterna som snart är på sin topp. Viga en kväll åt att göra en apelsinmarmelad kanske?
Beskrivning:
Land:Frankrike, Languedoc-Roussillon
Årgång: 1985
Druva: Grenache
PASSAR TILL
Gérard Bertrands Rivesaltes Ambre är ett bra alternativ som dryck till ostbrickan, förgyll gärna ostarna med en passade apelsinmarmelad för en ultimat kombination. Är man mer för det söta så kommer en chokladkolapaj i goda vänner sällskap inte att slå fel, vinet har många sidor att visa upp och den stora chokladsmaken kommer att spegla vinet väl.