Beskrivning:
Ursprung: Nya Zeeland, Marlborough
Druva:Sauvignon Blanc
Tillverkning: Cirka 90 procent av musten jäste i rostfria ståltankar och resterande 10 procent jäste på ekfat. Jäsningen skedde vid 12-16 grader vid 15-25 dagar.
HITTA ELLER BESTÄLL Sauvignon Blanc HÄR >>
Villa Maria grundades 1961 av George Fistonich i Mangere, Auckland.
Redan i slutet av 90-talet började George Fistonich konvertera till ekologisk odling och fick sin första EKO-certifiering 2007. 100 hektar av de egna vingårdarna är ekologiskt certifierade.
Villa Maria äger vingårdar i Auckland, Marlborough, Gisbourne och Hawke´s Bay. Här odlas mer än dussinet olika druvor med fräsch och krispig Sauvignon Blanc i spetsen för de vita och elegant Pinot Noir, kraftfull Cabernet Sauvignon och smakrik Syrah för de röda.
Vinmakare är Helen Morrison.