
Ett vin ifrån Veneto regionen i Italien som görs sig otroligt väl till choklad i alla dess former, kladdkakor, mousse eller en sufflé samt ostar, gärna med mögel.
Vinet har en tydlig sötma med inslag av torkad frukt så som plommon och lite krydda av salvia, vanilj och kakao. Delitia Recioto della Valpolicella Classico avnjuts gärna i jultider kanske enklats med pepparkakor och ädelost, en värdig utmanare till glöggen som många svenskar hade uppskattat!
Beskrivning:
Land: Italien, Veneto
Passar till
Alla former av choklad! kladdkaka, chokladbrownie, chokladmousse, fondant eller en sufflé samt ostar, gärna med mögel.
Avnjuts nu i jultider kanske enklats med pepparkakor och ädelost en värdig utmanare till glöggen som många svenskar hade uppskattat!
Tillverkning
Vinet är gjort på torkade vindruvor - även kallat Passitometoden där druvorna efter skörd under en lång period lufttorkas innan pressning. När druvorna börjar likna russin pressas det på sin sista juice de har kvar. Vilket ger oss ett sötare vin dominerat av torkade toner såsom, russin, nötter, rostat kaffe och torkade plommon och inlagda körsbär.